De PVC vloer is gemaakt van kunststof. In de volksmond wordt er ook gesproken van vinyl. PVC staat voor Poly-Vinyl-Chloride. De PVC vloer is in verhouding met andere vloeren niet duur en het bewerken van de vloer is relatief gemakkelijk. Daarom werd PVC in het verleden veelal gebruikt in fabriekshallen en kantoren. De PVC vloer wordt tegenwoordig ook steeds populairder bij consumenten. Hierdoor is er ook voor de consument een ruime keuze ontstaan in betaalbare vloeren.

Lees meer op deze pagina over:

PVC vloeren voordelen

De duurzaamheid van uw PVC vloer is grotendeels afhankelijk van de ruimte waarin u de PVC vloer gaat leggen. Is dit in een ruimte die niet overmatig gebruikt wordt, dan is PVC materiaal zeer geschikt. Gaat het u om een ruimte die intensief wordt belopen, dan kunt u uitstekend uit de voeten met een dikker type PVC materiaal. Onze medewerkers informeren u hier graag verder over. Duidelijk is dat u met een PVC vloer genoeg keuze heeft, zowel op het gebied van kleur en dikte, als in prijs en kwaliteit.

PVC vloeren nadelen

Een PVC vloer heeft ook nadelen:

Onderhoud PVC vloer

Als de PVC vloer gelegd is, kunt u deze stofzuigen of dweilen met een goed onderhoudsmiddel (cleaner). Wanneer u dit gebruikt, gaat uw PVC vloer veel langer mee. Uw PVC vloer heeft overigens geen baat bij onderhoud met bijvoorbeeld een allesreiniger of afwasmiddel. Daarvan kan uw vloer gaan plakken of zelfs verkleuren. Indien er na verloop van tijd vuil en krassen ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn met de cleaner, kunt u de vloer handelen met een polish.  U dweilt de PVC vloer dan in principe met was en loopt er dan een paar uur niet op. U voorkomt op deze manier slijtage van uw PVC vloer. Past u op met zand. Zandkorrels kunnen de waslaag van de PVC vloer aantasten.

Bovengenoemde schoonmaakmiddelen zijn bij ons te koop. Wij informeren u er graag over.

PVC vloer leggen

Voordat wij de PVC vloer bij u komen installeren, komen wij langs om de ondervloer te bekijken. Aan de hand hiervan wordt bepaald of één keer egaliseren voldoende is. Verder kijken we of er bijzonderheden zijn. Hierbij valt te denken aan het opstookprotocol.

Indien u ,voordat wij de PVC vloer komen installeren, vloerverwarming aanlegt, kunt u informatie krijgen over de materiaalkeuze voor het opvullen van de gemaakte sleuven. De stoffeerders van Paul Dogger kunnen dit karwei ook voor u uitvoeren en informeren u anders graag over de gewenste materialen.

Wij installeren uw PVC vloer in principe verspreid over drie dagen.

Op de eerste dag komen de stoffeerders om te egaliseren. Dit wordt gedaan om de oneffenheden uit de ondervloer te halen. Indien de ondervloer golvend is, zal dit zo blijven. Er wordt maar een laagje van ongeveer 3-5 mm op gezet. Wanneer we dit niet zouden doen,  blijven de oneffenheden van de ondervloer  zichtbaar op uw PVC vloer en kan de vloer op den duur beschadigd raken.

Op de tweede dag komen de stoffeerders de ondervloer controleren en eventueel werken zij hem dan nog iets bij.

Op de derde dag wordt de ondervloer geschuurd, gezogen en wordt de vloer geïnstalleerd, de panelen worden volledig verlijmd op de ondervloer. PVC kan in principe tot aan de muur worden gelegd. Hierdoor hoeven de randen van de vloer alleen gekit te worden. U kunt zelf bepalen of u kiest voor een andere afwerking, zoals een systeem- of massieve plint. Hierna kan de ruimte weer worden ingericht al moet vermeden worden er meteen zware voorwerpen overheen te schuiven. De lijm heeft in principe een uithardingstijd van 24 uur.

Indien de installatie van drie dagen niet mogelijk is i.v.m. uw planning, kunnen wij werken met een snelegaline of een clickPVC. Informeert u gerust eens naar de mogelijkheden.

 

installeren pvc vloer

pvc ambiant

Bron: Ambiant, vloer-vloerbedekking.nl