Vinyl is een benaming voor een kunststof vloerbedekking van een hard materiaal, ook wel aangeduid als NovilonĀ®. Lees hieronder meer over:

Voordelen:

Nadelen:

Kenmerken vinyl

Vinyl bestaat uit meerdere lagen. De bovenste harde laag is meestal een slijtvaste, doorzichtige, glimmende of doffe laag.

De vinyl vloerbedekking is verkrijgbaar op rol en is niet alleen decoratief, maar vooral slijtvast en duurzaam. Omdat vinyl makkelijk te reinigen is, worden de vinyl vloeren veel toegepast in zorginstellingen en ziekenhuizen, maar ook in kantoren, scholen en niet te vergeten gewoon in huis.

Soorten en structuren

Vinyl kan bedrukt worden met een fantasieontwerp; soms wordt er een houtstructuur op afgedrukt alsof het parket of een uit houten delen bestaande vloer zou zijn. Minder gebruikte motieven zijn ook marmer, stenen plavuizen, kurk en zelfs metalen traanplaat.

Sommige soorten vinyl vloerbedekking zijn antistatisch of antislip, bacteriostatisch of schimmelwerend, andere zijn juist ontworpen voor een hoge slijtvastheid of voor zeer intensief gebruik.

Onderhoud

Het onderhoud bestaat uit regelmatig nat afnemen, en afhankelijk van de intensiteit van gebruik maandelijks tot jaarlijks een keer boenen met een speciaal product. Onderhoudsproducten voor vinyl zijn te koop in onze winkel.

vinyl

 

Bron: Wikipedia, Gerflor, Vinylvloerbedekking.nl