Beste Klant,

 

Graag willen wij u meer vertellen over de kwaliteits- en gezondheidseisen van pvc vloeren want, Afgelopen weekend heeft het Algemeen Dagblad (afgekort tot AD) een artikel geplaatst over de gezondheidsrisico’s van pvc vloeren. Wij kunnen ons voorstellen dat de inhoud van dit artikel vragen bij u oproept en u zich wellicht zorgen maakt over de gezondheidsrisico’s van pvc vloeren die wij verkopen. Dogger Woninginrichting hecht ontzettend veel waarde aan gezondheid en het milieu. Daarom zijn al onze pvc vloeren 100% ftalaatvrij, voorzien van veilige weekmakers en worden ze getest op de hoogste kwaliteits- en gezondheidseisen. Dit is ook van toepassing op onze ‘oude’ pvc vloeren, omdat onze vloeren vanaf de start van de pvc vloeren collectie dezelfde samenstelling hebben gehad. Wij kunnen u dan ook garanderen dat al onze pvc vloeren niet schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu. In deze e-mail leggen we u graag uit hoe dat zit.

 

Bij de productie van pvc vloeren worden er weekmakers gebruikt om het product flexibel te maken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van ftalaten als weekmaker. Ftalaten blijven echter niet opgesloten in de vloer, maar verspreiden zich en komen in de omgeving terecht. Dit kan schadelijk zijn voor onze gezondheid waar het artikel aan refereert. Alle pvc vloeren van Dogger Woninginrichting worden daarom volledig ftalaatvrij geproduceerd. Om onze pvc vloeren flexibel te houden, maken wij gebruik van de ftalaatvrije, veilige weekmaker DOTP. Deze niet-ftalaatweekmaker voldoet aan verschillende regelgevingen en normen voor veilig gebruik in producten en is niet schadelijk voor onze gezondheid. DOTP is binnen de EU goedgekeurd en is zelfs onderdeel van de verordening Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen (REACH).

 

Het artikel in het AD verwijst daarnaast naar de weekmaker DINP als mogelijk gevaarlijke weekmaker. Afgelopen zomer is deze weekmaker in Amerika al op een lijst geplaatst met toxische (giftige) stoffen. Onze pvc vloeren bevatten deze weekmaker niet, maar bevatten enkel de veilige weekmaker DOTP.

 

De combinatie van vloerverwarming en pvc wordt als ‘extra zorgelijk’ bestempeld, omdat dit tot een grotere uitstoot van weekmakers kan leiden. Deze uitkomst is echter niet van toepassing op onze vloeren collecties. Het opwarmen van onze pvc vloeren door middel van vloerverwarming brengt geen gevaren voor de gezondheid en het milieu met zich mee, omdat wij enkel gebruik maken van een veilige weekmaker.

Wij hebben bewust gezocht naar veilige en duurzame materialen voor ons pvc. Onze vloeren worden daarom volledig geproduceerd van ‘virgin’ materiaal. Dit zijn volledig nieuwe grondstoffen die niet voor andere producten zijn gebruikt. Op die manier hebben wij inzichtelijk uit welke grondstoffen onze pvc vloeren bestaan en weten wij precies wat er in onze producten zit. Om dat de consument aan te tonen laten wij al onze pvc vloeren door belangrijke instanties testen en certificeren. Zo hebben al onze pvc vloeren met het TÜV Proficert Premium certificaat de allerhoogste certificering van TÜV behaald op het gebied van kwaliteit, milieu en gezondheid.

 

Wij kunnen daarom garanderen dat onze pvc vloeren voldoen aan de strengste eisen om de gezondheid van mensen en het milieu te beschermen.

 

Wij hopen u via deze manier gerust te kunnen stellen, als u vragen heeft neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Met vriendelijke groet,

Team Dogger Woninginrichting

(bron: cotap bv)